Lidt om min baggrund

Bertina Kærager (med pigenavn van Eijck) er født i Holland. 
Jeg valgte gammelsproglig gymnasium, lærte latin og græsk og blev fascineret af den klassiske kunst og arkitektur. Efter studentereksamen tog jeg uddannelse til designer  på Akademie for Industriel Design med speciale i tekstil.
1967-68 vævning for tekstilkunstnerinden Kari Bratsberg i Oslo. 1969 studieophold i Spanien. Fra 1970-91 boede jeg i Sverige og siden i Danmark.
Jeg har tegnet meget: mange kirker, huse, gårde, damplokomotiver, gamle vind- og vandmøller og en endeløs serie portrætter. Jeg har også malet meget: på akademiet med olje, gouacht, akvarel, men de seneste mange år udelukkende med akryl.
Men min store passion er nu skulpturer. Om sommeren laver jeg i min have cementskulpturer, om vinteren indendørs småskulpturer i gips og gasbeton mm. Bl.a. figurer fra H.C. Andersens eventyrer.

Medlem i Mellerste Skånes Kunstnersammenslutning fra 1979 - 1991. Repræsenteret med gobelin, oliemalerier og grafik på Rådhuset i Sjöbo; vægtæppe på Amnesty International i Stockholm; vægtæpper på Bygnadsstyrelsen i Lund. Tegninger for Støtteforeningen Danske Dampvenner m.m. Repræsenteret i mange privatsamlinger verden over.
Medlem i Sønderjydsk Malersammenslutning af 1935, Kunst og Kunsthåndværk langs Vadehavet; Art money kunstner, Kunstnerhuset Skærbæk, Flensborg Fjord Kunst & Kulturforening. Kunst an der Küste/langs kysten.
Kursusleder. Hollandsk tolk og oversætter.